Search

sikap part 2

b4 dis aku de bt entry sal ak kua buke pose nga opismate kn.. after bke pose 2 yah ajk g beli tudung kat shurga tudung Trg ni(DEsa Murni-DM) kna bg kredit ni sbb da promote DM.. so ktorg kna solat dulu la sbb mse 2 da kol 8.



Yah my opismate g la semayang maghrib kat 1 masjid ni(dirahsiakan), selesai bik wudhu' 2 yah nampak satu kain telekung nga sejadah yang da tersedia kat tmpt sembahyang. yah pun tewos je gne kain telekung 2. and than mse yah tngh doa dgr la sore sorang makcik ni membebel.. yah pun dpt agak la she use this makcik telekung.



siap2 je pakai tudung yah pun g jmpe makcik 2. biasa to say soie cz i use ur telekung. korang nk tahu pe makcik 2 ckp



makcik: x pe la kita ni tidak berkongsi -kongsi dengan anak2 pun x berkongsi



mse yah nk kua masjid makcik 2 boleh bik kain telekung ye p basuh kat bahagian muke and jemur depan kipas sambil membebel.. tp x dgr la ape y dibebelkan...



wahai makcik


p/s:kita hidup kat dunia ni pun hnya pinjaman. fikirkan la ganjaran yang lebih besar yang akan kita dapat 6t.

7 comments:

Cutiesifa said...

kedekut betul mak cik ni..
sharing is caring lah mak cik..

Ms.Independant said...

Hmm... org mcm ni pon ade...
Sabo je la Ayunik!

yah.. said...

sabo je la ngan makcik tuh..kalu da tau xleh nk kongsi xyah la tggal kan telekung 2 kt masjid..huhu..membebel sakan, dlm hati nk sound gak tp xt'keluar..makcik da tua..mls nk la nk layan..

ayunik said...

cutiesifa-tu la kadang2 org lebih veteren ni kte ank muda sekarang x tahu budi bahasa, dan pentingkan diri.. org veteren skrg pn sme je

frh-2 la farah x sangka bnde mcm kain telekung 2 blg berkira

yah-sabau yah, 2 la yah baik sangat lain kali bg syarahan sket kat makcik 2

Firol said...

amboi makcik tu...

semuanya kan Allah punya..mana ada yang kite punye...

fhad said...

aduhhh... pinjam telekung je kot... bukan pinjam duit.. apelah makcik tu... xbek r... sape2 la menantu die nnt.. hahaha

ayunik said...

firol-2 la firol engt dia sbg org y lbh dewasa lebh tahu dr kita tapi..

fhad-6t klu nk jd menantu makcik kna gne telekung sendiri. 2 la klu pinjam duit x th la mcm mne.

Post a Comment

kata-kata korang

Blog Widget by LinkWithin