Search

ketenanGan

Salam 19 Ramadhan

Dalam minggu ni aku merasa lebih diri lebih seronok dan tenang-campur dengan sayu. bercampur. walaupun dalam fikiran asyik memikir thesis dengan LR nya yang belum sudah. tapi itu tidak banyak menganggu urusan aku. aku pun semakin seronok ke pejabat, mungkin semakin hari aku sudah merasa kami seperti satu keluarga, buat kerja dan bergurau bersama, maklumla aku ni student practical jer. tp diorang ok je menerima aku. pada mula nya engat tak nak tulis entre tp sbb ak nak share cite ni nga korang. sbb untuk aku suasana ini amat bagus sekali 4 somebody like me newly in working world. tetapi adakah dunia pekerjaan sebenar adalah sama dengan apa yang ak rasa sekarang. thanks to all VDSL staff k. Trg accept me in ur family.



Firman Allah dalam surah Ar-Ra’du ayat 28
Maksudnya : ” Orang-orang yang beriman menjadi tenteram dengan mengingati Allah, ingatlah bahawa dengan mengingati Allah itu tenteramlah hati. “


Ramadhan pun da nk sampai penghujungnya, adakah kita sentiasa mengingati siapa PENCIPTA kita, betapa kerdilnya diri ini disisiNYA, semoga segala yang kita lakukan ini adalah menjadi ibadah, dan beri lah ketenteraman pada hati ini. kerana bila hati tenteram barulah blh kita boleh membuat keputusan dengan waras dan bijaksana serta membuat penilaian yang betul.... perbanyakkn la kita memperingati ALLAH S.W.T

7 comments:

Cutiesifa said...

aku x keje lg tp pnh praktikal..bg aku, lain suasana tu..pgg title sbgi prac student n worker mmg lain..dr cara keje lah rs aku..dr segi work envi pun diff bg tiap company..

Firol said...

Insyallah

ayunik said...

cutiesifa-actually krj y com bg kat prctl stdent pn x de la complicated sngt.

ayunik said...

insyaallah frol

fhad said...

sape kate kje x best kan? best woo keje ni.. tmbh2 if environment bgus.. ofismate baik satu kepala.. layan je sume tol x? fhad kje pun best je.. cume ari isnin je malas nak g kje.. hahah.. yg paling best tunggu gaji... hahaha

Ms.Independant said...

InsyaAllah...
Klo niat kte baek...
Org pon akan baek ngan kte gak!

:)

ayunik said...

fhad-hopefully dpt envi mcm fhad
frh-insyaallah kte pn x nk cr gaduh nga org, jd org lain pn mst ok nga ok. y pnting hepy:)

Post a Comment

kata-kata korang

Blog Widget by LinkWithin