Search

siKAP

Salam 23 Ramadhan

ni aku nak cerita case abang aku. alkisahnya moto my bro sudah 3 hr tersadai kat rumah my another bro. so hr ni nk bw la g bengkel, mse abg ak duk cr orang spe la yang boleh nk tolak moto 2 g bengkel, adalah la somebody ni volunteer dtg tnye knpe. and abg ak cakap cte la, and the boy ckp x pe la ye blh follow nga moto tuk smpai workshop. firstly ak cam rse bagusnye sbb bdk ni nk tlg sbb ye satu skola nga ak and ak tahu la perangai bdk ni mmg gengster mse skola.. . rupanya x la ikhlas sngt menolong. abgak ni sebagai seor y menerima bantuan org lain menghulur la sebagai tanda thanks. tp ak rse budak y menolong 2 apabila ye menyambut pemberian abang ak membuat kn ak berkata dalam hati rupanya budak ni x berubah lagi and tolong pn x ikhlas.. ak x mempertikaikan apa y telah diberi, tp perangai bdk itu...

8 comments:

Ms.Independant said...

Frh ade kene gak bru2 ni...
Isi minyak itam kat Shell. Tibe2 pakcik ni dtg. Dr mane ntah. Suro bwk g bengkel die...
Naseb baek ngan bOo mase tu...
Die kate xpayah! Huhu

ayunik said...

2 la frh kadang2 kte engt org mmg ikhlas nk tlg, tp sebaliknya. sbb jenis kita klu nk menolong sbb mmg nk menolong

fhad said...

erm org zaman skunk susah nak percaye.. so pentingkan diri sendri dari pentingkan org lain .. hehe

Firol said...

ada yg boleh percaya..susah mau jumpe

ayunik said...

fhad-tula banyak kes tikam dr belakang, sifat tolong menolong pun semakin berkurangan

firol-sbb 2 la kte ssh nk mendapat sahabat sejati

fhad said...

fhad penah kene camni time kat UPM dulu.. time blaja kawan kamceng punye.. coz nak 1 group tuk assignment.. abes blajar xde viter da.. huhuh.. xpelah diorng pun da dapat balasan dari Allah..

Quni said...

oit...
mn ada org baik skarang...
klu ada pun..
mesti ada makna punya...
so berhati-hati yea...

ayunik said...

fhad-y 2 bese da kena mse blaja, klu kte nk agih krj mst nk y senang2 pah 2 ble da siap trues bahagi, dng x editnye, kte plak y kena. klu tegur org kte berkira..

quni- ye la sme klu nk tlg mst nk balasan semule.

Post a Comment

kata-kata korang

Blog Widget by LinkWithin